Masaj

MASAJUL CU BEȚE DE BAMBUS

Pentru asiatici, bambusul este o plantă excepțională care readuce liniștea, alinarea și simplitatea. Suplă și robustă, tija de bambus este un accesoriu de masaj excelent, pentru că accentuează puterea mișcărilor efectuate de maseur.

Masajul cu bețe de bambus se poate face pe tot corpul, pe o anumită parte a corpului (tălpi). Bețele de bambus sunt special netezite și au diverse dimensiuni, pentru a putea fi folosite la masarea diferitelor părți ale corpului.

Scopurile principale ale masajului cu bambus sunt de a relaxa organismal, având efecte de stretching și calmare, reactivând metabolismul, dar mai ales pentru tratarea celulitei. Masajul cu bambus este unul viguros, cu caracteristici de reactivare, stimulare a sistemului limfatic și a circulației sanguine, eliminarea toxinelor și combaterea stresului.

După o ședință de masaj cu bețe de bambus, trupul va fi plin de vitalitate, spre deosebire de masajul de relaxare, care are doar efect detensionant. Acest tip de masaj are numeroase efecte: anticelulitic, drenant, tonic, detoxifiant și energizant. Practicat cu regularitate, masajul cu bețe de bambus subțiază silueta, fluidifică circulația sângelui și înlătura tensiunea la nivel cervical și lombar.

BENEFICII

 • Netezirea și fermitatea pielii;
 • Tonifiere și lifting coporal;
 • Micșorarea circumferinței corporale și accelerarea dispariției grăsimilor;
 • Diminuarea sau dispariția celulitei, în funcție de gradul de celulită și de frecvența ședințelor;
 • Îmbunătățirea aspectului vergeturilor;
 • Detoxifierea organismului;
 • Drenaj limfatic;
 • Intensificarea microcirculației;

MASAJ DE RELAXARE

Un organism mai sănătos, un sistem imunitar puternic, o piele fină şi fermă. Masajul ar trebui să devină o practică curentă în viaţa de zi cu zi. Efectele sunt imediate – durerile fizice sunt calmate, iar relaxarea şi optimismul te învăluie!

Programul încărcat nu este deloc o scuză pentru a lăsa pe altădată şedinţa de masaj. Şi pentru că nu există o cale mai bună de relaxare atât a trupului, cât şi a minţii, savurează din plin atingerea plăcută şi aromele ispititoare.

Masajul de relaxare prin manevrele lui lente poate decontractura musculatura, detensiona nervii, destinde creierul și elibera contracturile articulare. Ritmul lent, manevrele superficiale și o atmosfera placută te fac să îți abandonezi corpul și mintea, să te lași purtat de o melodie bine aleasă. După o ședință de masaj relaxant ai senzația cț ai dormit o noapte întreagă, ești destins, uiți de oboseală, corpul nu mai este așa greu, iți regăsești forța de a merge mai departe.

MASAJ ANTICELULITIC

Masajul anticelulitic are drept scop îndepărtarea celulitei și complexelor pe care aceasta le aduce cu sine. Dintre remediile naturale, masajul ocupa un loc central, și o cale care nu ar trebui evitată.

Trebuie spus de la bun început că masajul reprezintă una dintre cele mai bune metode de a scăpa de celulita care poate apare pe abdomen, coapse, fese, uneori pe brațe și în alte locuri de pe corp. Medical, aspectul de „coajă de portocală” este determinat de o acumulare locală de grăsimi, apă și toxine la nivelul țesutului adipos, în diferite stadii avansate și mai puțin avansate. Manevrele specifice acestui tip de masaj se combină și cu drenajul limfatic local și astfel se micșorează stratul de grăsime, surplusul de apă și toxinele, determinând o mai mare detoxifiere locală.

Efectul este amplificat prin folosirea cremelor și altor produse anticelulitice cât și a unei tehnici de împachetat, care dau un nou profil corpului. Pentru un efect cât mai îndelungat al înlăturării celulitei, masajul trebuie însoțit și de alte activități, cum ar fi: alergarea în aer liber, mișcări aerobice și de fitness, programe de exerciții specifice anticelulitice, un regim alimentar specific de detoxifiere și o dietă adecvată.

MASAJUL CU VENTUZE

Metoda aplicarii ventuzelor are cateva mii de ani vechime. Texte indiene și tibetane o mentioneaza alaturi de masajul clasic și metoda fricționarii pielii ca fiind de bază între terapiile vechi ayurvedice. Ventuza de cauciuc poate fi ușor manevrată și are efecte deosebite în masajul anticelulitic. Această metodă acționează asupra țesuturilor, circulației sanguine și ajută la eliminarea toxinelor. Ventuza de cauciuc dă rezultate bune în reducerea aspectului de coajă de portocală a pielii și în eliminarea depozitelor de grăsimi.

Pentru intensificarea acestui tratament, după masajul cu ventuză se poate aplica pe pielea tratată cremă special reductoare, gel, ulei anticelulitic și se înfoliază partea tratată, 15-20 de minute.

Ce ne spun semnele de sub ventuze?

 • Semne violet-închise: alimentare sanguină insuficientă și circulație redusă a sângelui, staze sanguine.
 • Semne violete cu pete: răceala se răspândește și stază sanguină.
 • Semne mici de culoare violetă de intensități diferite: stagnare circulatorie.
 • Semn roșu aprins: insuficiență sanguină, temperatură.
 • Semn de culoare roșu închis: hiperlipidemie, temperatură ridicată.
 • Dacă pacientul are senzația de febră, o căldură care se extinde și apoi confort, e o senzație normală.